skip to Main Content
Het boek Wie Ik Gisteren Was

Wie Ik Gisteren Was

Als Yara de diagnose CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) krijgt, weigert ze zich daar zomaar bij neer te leggen. Ze is zeventien, ze wil niet ziek zijn, en al helemaal niet chronisch.
Haar ouders, haar broertje Corey en zus Tessa proberen haar te helpen, maar Yara laat niemand toe. In plaats daarvan verliest ze zichzelf in Evol, een hyperrealistisch spel waarin je zelf de hoofdrol speelt. In deze virtuele wereld is Yara niet ziek en kan ze zijn wie ze wil zijn. Ze ontmoet er de knappe Amir, met wie ze op zoek gaat naar de oplossing voor de mysterieuze rook die de stad en haar inwoners bedreigt. Stukje bij beetje raakt Yara meer en meer betrokken bij de gebeurtenissen in de stad.
In het echte leven ontmoet ze Finn, die haar uit de virtuele wereld probeert te trekken en haar in wil laten zien dat ze ook met CVS een leuk leven kan hebben.

Terwijl Yara’s familie en vrienden zich zorgen maken om haar gezondheid, kiest Yara ervoor om zich te blijven verliezen in deze alternatieve werkelijkheid. Zal ze uiteindelijk nog terug willen keren naar de realiteit?

Lezers over Wie Ik Gisteren Was:

Nóg beter dan Pamela’s debuut. Ik heb hier echt van genoten!

Lissa op Goodreads

Een heerlijk vaardig geschreven jeugdroman die net zo lastig weg te leggen is als Yara haar telefoon opzij kan doen. De gevatheden en grapjes van de jongvolwassen hoofdpersonen zijn authentiek vlot en regelmatig om te grinniken. Pamela Sharon bouwt geloofwaardig zowel het karakter van Yara (die heus meer is dan alleen haar ziekte) als een spanningsboog rond het verslavende spel – met een héle fijne twist op het aller-allerlaatst.

Kirsten Paoline van De Kinderboekenwinkel

Wie ik gisteren was van Pamela Sharon moet ik haast wel beschrijven als een meesterwerk. De opzet van het boek is best wel geniaal: een contemporary verhaal met een sterk futuristisch (en erg realistisch) concept. Als lezer leef je echt mee met Yara. Je voelt wat zij voelt en leert haar naarmate het verhaal vordert steeds wat beter kennen.

Lauriannebooks op Hebban

Back To Top